Horeca na de corona – hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Horeca na de corona – hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Het zal niemand ontgaan zijn, de Coronacrisis heeft heel de economie plat weten te leggen. Met name de horeca heeft zware klappen te verduren. Door de sluiting van alle kroegen en cafés zijn er veel mensen die zich afvragen hoe de horeca er na de corona eigenlijk uit zal zien. Hoewel het zeker geen eenvoudige klus zal zijn is het niet zo dat de horeca volledig opgedoekt hoeft te worden. Wij laten je in dit artikel zien wat je als horeca ondernemer kunt doen om jouw horecazaak zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende periode!

Maak kennis met het QR menu van Magic Menu

Dé manier om jouw horecazaak zo goed mogelijk voor te bereiden op de post corona tijd is om te kiezen voor een menu aan de hand van een QR code. Dit is dan ook waar wij van Magic Menu jou mee kunnen voorzien. Ons platform biedt alle mogelijke horeca ondernemers de mogelijkheid om hun traditionele menukaarten om te zetten naar een speciale QR code. De klanten kunnen deze code scannen en hun bestellingen eenvoudig doorgeven. Een account maken is gratis. Met een gratis account kun je 3 categorieën aanmaken met maximaal 15 verschillende gerechten. Je kunt hem zelfs downloden of uitprinten om zo aan je klanten te laten zien.

Het voordeel van een QR code is dat het niet meer noodzakelijk is om alle tafels langs te gaan voor het opnemen van de bestellingen. Dit zorgt niet alleen voor een verminderd contact met de klant, maar ook voor een betere doorloopsnelheid. De obers hoeven alleen nog maar de gerechten of drankjes langs te brengen, hierdoor wordt het risico op contact tussen de klant en de werknemer tot een absoluut minimum beperkt.

Andere maatregelen voor de horeca

Naast het gebruik van een dergelijk QR menu is de kans groot dat de horeca ook aan andere maatregelen zal denken om te nemen. Denk bijvoorbeeld aan afgezonderde plekken om meer afstand te kunnen houden. Ook zou het mogelijk zijn dat er nog meer wordt gewerkt met schermen tussen de diverse tafeltjes. Niet alleen handig voor de druppels die vrij kunnen komen, maar ook voor de wind die op kan komen zetten. Zo zijn er nog meer manieren om de horeca zo goed mogelijk voor te bereiden. Deze crisis laat zien dat we het echt van unieke ideeën en concepten moeten hebben om deze lastige periode door te kunnen komen.

We kunnen de uitdaging voor de horeca het beste als volgt omschrijven: ontzettend lastig, maar zeker niet onmogelijk. Door in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen zal ook jij in staat zijn om je zaak zo goed mogelijk voor te bereiden. Voor meer informatie over het QR menu platform van Magic Menu kan je hier op de site nog veel meer info vinden. Neem ook zeker een kijkje bij de andere artikelen om een nog beter beeld te krijgen over ons concept!


Tags: qrmenu