QR-codes worden het eenvoudiger alternatief voor coronavirusbeheer

QR-codes worden het eenvoudiger alternatief voor coronavirusbeheer

Nagenoeg alle landen op de wereld zijn op dit moment bezig om het Coronavirus zo goed mogelijk in te dammen. Hoewel het niet precies duidelijk is wat dé beste manier is om het virus onder controle te houden is het wel duidelijk dat technologie zomaar eens de doorslaggevende factor zou kunnen zijn voor het juiste virusbeheer. Zo zijn er steeds meer landen die bekijken of het gebruik van een app een goede toepassing zou zijn voor deze bijzondere tijden. Maar is dit wel handig? Of zou het gebruik van een QR code meer effect hebben? Om hierachter te komen is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk de belangrijkste voordelen van het gebruik van de QR codes boven de Corona app voor je op een rijtje gezet.

De komst van de Corona app

Een van de landen die bekijkt of het gebruik van technologie van belang kan zijn bij het indammen van het virus is natuurlijk ons eigen land. We hebben op dit moment een speciale Corona Melder app. Deze app maakt het mogelijk om in kaart te brengen wie er Corona heeft en wie deze persoon heeft gezien. Deze speciale app gebruikt Bluetooth-signalen om een opname te maken van andere app-gebruikers in de omgeving. Deze opname wordt vervolgens vrijgegeven als iemand positief blijkt te zijn na het testen op het coronavirus. Wil het gebruik van de app echt goed zijn dan is het natuurlijk noodzakelijk dat nagenoeg iedereen in het betreffende pand over de app beschikt.

Hoewel het niet verplicht is om de app te gebruiken wordt het wel aangeraden. Volgens de overheid is het namelijk de enige manier om het virus in kaart te brengen. Echter is niet iedereen het hier over eens. Veel bedrijven denken namelijk dat deze app niet genoeg is, vaak komt de melding namelijk veel te laat. Daar komt ook nog eens bij dat er veel vragen zijn rondom het waarborgen van de veiligheid van de app. Dit heeft ervoor gezorgd dat de app eigenlijk niet echt naar behoren werkt. Veel mensen vertrouwen de app niet en besluiten hem niet te installeren. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen zich afvragen of het gebruik van andere technieken niet beter zou zijn tijdens deze crisis. Veel ondernemers geven aan dat zij meer vertrouwen hebben in de techniek achter de QR codes.

Zouden QR codes als alternatief kunnen worden gezien?

Voordat we ingaan op de diverse voordelen die QR codes hebben boven op de Corona app is het handig om even stil te staan bij de techniek zelf. Lang niet iedereen weet namelijk hoe een QR code werkt voor het contactloos betalen en registreren tijdens de Coronacrisis. QR code bieden bedrijven een eenvoudige manier om bij te houden wie er binnenkomt en wanneer deze persoon binnen. Wanneer iemand namelijk de QR code scant kan dit worden opgenomen in een speciaal soort grootboek. In het geval dat iemand positief test op COVID-19 kan er snel worden ingegrepen. Je beschikt namelijk over een volledige lijst met mensen die op dat moment in het pand aanwezig waren. De naam QR code staat voor quick response codes. Deze codes werden voor het eerst gemaakt in 1994, echter zijn ze pas een paar jaar later echt gebruikt.
Door de coronacrisis zijn er steeds meer bedrijven die gebruik maken van een QR code voor het aanbieden van een digitale menukaart. Dit blijkt dan ook echt een groot succes te zijn. Het blijkt namelijk dat veel klanten het helemaal niet vervelend vinden om een QR code te gebruiken voor het bestellen van eten of voor het betalen. Aangezien eigenlijk iedereen wel een telefoon op zak heeft is het ook nog eens toegankelijk om toe te passen. Dit is dan ook de reden dat er al zoveel bedrijven bezig zijn om QR codes toe te passen tijdens de Corona tijden.

QR code is echt een beter alternatief

Hoewel de Corona App door toch relatief veel mensen wordt gedownload is het nog niet zo dat iedereen op dit moment over de app download. Dit komt voornamelijk door de privacy en technische problemen met de app. Dit is dan ook de reden dat QR codes mogelijk belangrijker zullen zijn voor het controleren en beheren van het virus. In tegenstelling tot de app hebben de QR codes namelijk geen last van de problemen omtrent de veiligheid en privacy van de gebruiker. De klanten gebruiken de QR zelf door middel van hun mobiele telefoon, hier wordt er veel minder informatie gedeeld. Maar dat is niet het enige voordeel. Het is namelijk ook nog eens zo dat je bij een QR code geen app meer nodig hebt. Zo krijgt ieder restaurant wat gebruik maakt van ons platform een eigen Progressive Web App. Dit maakt het mogelijk om de bestellingen op een eenvoudige manier te regelen binnen het restaurant, altijd weer op een verantwoorde manier.

Kies ook voor een digitale menukaart

Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat de komst van een Corona app ervoor kan zorgen dat het virus echt buiten de deur wordt gehouden. Het zal toch moeten komen van ondernemers die in staat zijn om hun zaak op een andere manier in te richten. Een van de sectoren die zomaar eens zou kunnen zorgen voor een betere controle over het virus is de horecasector. Door massaal over te stappen op een digitale menukaart en door de horecasector geheel Corona proof te maken is het echt niet zo lastig om het aantal nieuwe besmettingen naar beneden te halen.
Door te kiezen voor het gebruik van een QR code in combinatie met een digitale menukaart is het mogelijk om het virus op afstand te houden en om tegelijkertijd actief te blijven tijdens deze Coronatijden. Hier op de site kan je nog veel meer informatie vinden rondom ons speciale QR code platform. Neem dit dus zeker even door als je hier nog veel meer over te weten wilt komen!

Tags: qr menu