Is jouw horeca-onderneming klaar voor een comeback?

Is jouw horeca-onderneming klaar voor een comeback?

Hoewel het Coronavirus nog niet weg is uit onze samenleving ziet het er voor de horeca naar uit dat er binnenkort mogelijk wel versoepelingen aan kunnen komen. Door initiatieven van ondernemers in de horecasector en door de komst van een mogelijk vaccin van Pfizer ziet het er op dit moment dus goed uit. Wil je optimaal voorbereid zijn op de comeback voor jouw bedrijf dan is ons QR code platform dé aanwinst voor jouw bedrijf. Het is tijd om je hier wat meer over te laten zien!

Harde klappen voor de horeca sector

Restaurants en bars behoren tot de zwaarst getroffen bedrijven tijdens de quarantaines van het coronavirus. Hoewel sommige vestigingen eerder vroeg dan laat met een beperkte capaciteit zullen heropenen, zal de sector volgens verschillende experts waarschijnlijk geconfronteerd worden met een lastige periode. Terwijl sommige restaurants en bars zich hebben gericht op het aanbieden van afhaal- en leveringsdiensten, hebben vele anderen ervoor gekozen om hun deuren volledig te sluiten voor de periode dat de overheid de lockdown heeft aangekondigd. Hier kan echter verandering in komen nu er een lichtpuntje aan de horizon is gekomen.

Een voorzichtige heropening

Vanuit het oogpunt van de volksgezondheid zouden restaurants en bars een gemakkelijker weg naar heropening moeten hebben dan zwembaden, scholen en kantoren. Dit komt voornamelijk door het feit dat eigenaars of managers tafels kunnen plaatsen en de capaciteit kunnen beperken in het pand. Goede afstand houden moet natuurlijk wel deel uitmaken voor de heropening, echter zou het vrij eenvoudig zijn om deze heropening te realiseren. Zo zijn er veel horecaondernemers die verschillende plannen hebben gemaakt voor het eventueel heropenen van de zaak.
Op dit moment wordt er een proef gehouden met 25 horecazaken om te bekijken of de zaak weer open kan. Deze zaken moeten zich onder andere houden aan een aantal belangrijke regels. Zo moet er een goede ventilatie zijn en moeten er looproutes zijn aangebracht in het pand. Hoewel het nog een beetje onwennig is, is de kans groot dat de horeca open kan als deze proeven goed blijken te gaan.

Kiezen voor ons QR platform

Alle horecaondernemers die mogelijk binnenkort weer open mogen zouden er zeker verstandig aan doen om de nodige aanpassingen te maken in de bedrijfsvoering om de regels in acht te nemen. Ons QR code platform maakt het mogelijk om op een super eenvoudige manier een digitale menukaart te maken. Door middel van deze digitale menukaart is het voor de klanten mogelijk kom op een eenvoudige manier bestellingen te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er minder gelopen wordt in het pand, hierdoor kan de afstand een stuk beter bewaard blijven.
Dankzij ons QR code platform zal ook jij in staat zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende periode. Hier op de site kan je nog veel meer informatie vinden die mogelijk van belang zou kunnen zijn. Voor vragen is het natuurlijk altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen!


Tags: qr menu